Los mallorquines y mallorquinas que salvan vidas recibieron ayer un gran homenaje
Homenaje en Manacor a quienes dan sangre porque cada día aportan 200 donaciones mínimo para garantizar el funcionamiento de los hospitales
Son los mejores sin ellos el sistema sanitario se colapsaría, paralizado, de ahí la importancia. Galardones y premios. Manacor y la comarca del Llevant se caracteriza por tener muchos donantes solidarios
AGENCIA MANACORNOTICIAS 02/09/2017 - 20:22:11
Todos ellos te animan a dar sangre, piensa que con una sola donación de sangre se pueden salvar tres vidas y cada día se necesitan 200 donaciones en las Islas Baleares.

Los mallorquines y mallorquinas que salvan vidas recibieron ayer un gran homenaje en el Teatro de Municipal de Manacor. Tuvo lugar el homenaje anoche viernes 1 de septiembre a los donantes de sangre como decimos, ellos y ellas han batido récords de donaciones ... Todos ellos te animan a dar sangre, piensa que con una sola donación de sangre se pueden salvar tres vidas y cada día se necesitan 200 donaciones en las Islas Baleares.

Dona sangre y salva vidas!. Da Sangre en Baleares, los reconocieron en Manacor a ellos y ellas, por 20 donaciones, 50, 75, 100....Son los mejores sin ellos el sistema sanitario se colapsaría, paralizado, de ahí la importancia. Galardones y premios. Manacor y la comarca del Llevant se caracteriza por tener muchos donantes solidarios que acuden a todas las demandas con urgencia y sin faltas.

L’homenatge als donants ha acabat amb l’acutació d’Alberto Trabado, que ha interpretat la performance Líquid Element i amb un petit refrigeri que ha ofert Hipercentro.

La Fundació Banc de Sang i Teixits ret homenatge a Manacor a més de 50 persones que han batut rècords de donació de sang. El reconeixement es va fer conjuntament als donants de Manacor i la part forana. La Fundació Banc de Sang i Teixits de Balears i les associacions de donants de sang han celebrat al Teatre de Manacor un acte d'homenatge a les persones donants de sang manacorines que han batut rècords pel que fa al número de donacions. Així, es va reconèixer amb un diploma i un obsequi als més de 50 donants que han superat les 25, 50, 75 i 100 donacions de sang.

A l’acte, que s’ha celebrat dissabte dia 2 de setembre al Teatre de Manacor, hi han assistit el batle de Manacor, Pedro Rosselló, la consellera de Salut, Patrícia Gómez, el delegat de Sanitat, Antoni Sureda; el delegat de Festes, Mateu Juan, i els regidors Sebastià Nadal i Joan Gabriel Parera, a més dels representats d’altres municipis de la part forana de Mallorca. L’homenatge, que ha presentat la periodista Margalida Blanquer, ha començat amb unes paraules del president de l’Associació de Voluntaris de donants de sang, Gabriel Sancho, que ha destacat “l’enorme tasca que han fet a favor de la donació de sang en Francesc Oliver, ‘que els manacorins coneixen com a ‘Jape’, i na Carmela Gacia, de Capdepera”. I ambdós voluntaris reberen un obsequi, que entregaren el batle de Manacor i la consellera de Salut.

Abans de l’actuació del cantant Pedro Bonet i la pianista Abanella Borrell, el director de la Fundació Banc de Sang i Teixits, Ismael Gutiérrez, ha animat tothom a donar sang i ha agrait l’enrme feina dels donants i voluntaris. Tot seguit els homes i les dones que han superat les 25, 50, 75 i 100 donacions han rebut un plat i un diploma en reconeixement a la seva tasca. I és que tal com ha explicat el batle de Manacor, Pedro Rosselló, durant el seu parlament “els donants de sang un dia vos vàreu donar compte d’una cosa important perquè ara mateix, en algun lloc, hi ha una persona que potser ha tengut un accident o té una malaltia i que necessita sang.

Voltros sou gent que vareu reaccionar davant aquesta realitat i no vos ho vàreu pensar més: vàreu decidir donar la vostra sang i amb aquest gest solidari vareu beneficiar d’una manera enorme la vida d’altres persones”. I és que tal com ha recordat el batle “els experts adverteixen que una de cada 10 persones hospitalitzades necessita una transfusió sanguínia i això vol dir que un 25% de la població necessitarà rebre sang o un component sanguini en algun moment de la seva vida”.

Durant l’acte d’homenatge als donants de sang també s’ha reconegut el compromís amb la donació de sang durant els darrers anys de l’empresa manacorina Produccions de Ferro i d’Endesa. La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha agrait als donants “la vostra sensibilitat i la vostra solidaritat perquè la sang no es fabrica i la donació és la única font que tenim per obtenir-la”. L’homenatge als donants ha acabat amb l’acutació d’Alberto Trabado, que ha interpretat la performance Líquid Element i amb un petit refrigeri que ha ofert Hipercentro.  

 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado