Un superávit de casi 8 millones de euros del presente ejercicio de 2017
El Ayuntamiento de Manacor contará en 2018 con un presupuesto de 37 millones de €, más los 3,5 de inversiones sostenibles "superávit"
Maquinaria para la brigada 100.000 euros. Inversiones en Deporte, infraestructuras y equipamientos 300.000 euros. Juegos infantiles 48.000 euros. Edificios escolares 130.000 €. Museo 35.000 €.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 11/12/2017 - 12:56:34
El capitulo de personal supone 16 millones de euros de gasto y otros tantos millones corresponden a los servicios que presta la institución municipal. No se debe nada a los bancos y hay 20 millones en caja.

El municipio de Manacor contará para 2018 con un presupuesto de 37 millones de euros, alrededor de 2 millones más que el año pasado. Además tendrá un superávit de casi 8 millones de euros del presente ejercicio, lo que supone que el Gobierno de Rajoy y Montoro permita para inversiones sostenibles sobre los 3,5 millones de euros, que hay que sumar a los más de 2 millones de euros del presupuesto ordinario de 2018. según la responsable de Economía María Antonia Sansó y la propia alcaldesa Catalina Riera, son unos presupuestos con más servicios, inversiones, equipamientos e infraestructuras con la misma presión fiscal y con bajada de impuestos y tasas.

El capitulo de personal supone 16 millones de euros de gasto y otros tantos millones corresponden a los servicios que presta la institución municipal. No se debe nada a los bancos y hay 20 millones en caja, saneado por completo, se pagan las facturas a los proveedores en pocas semanas. Este año comienza la etapa de la participación ciudadana y los colectivos y entidades decidirán donde se gastan 100.000 euros, una parte de los presupuestos participativos que irán subiendo cantidades en años venideros.

Casas rurales 37.000 €. accesos playas y cartelería 24.000 €. Una planta completa de la calle Mayor en el edificio Can Bauzá, Galería de tiro para la Policía, Cursos de Formación 400.000 €.

Daremos algunos detalles de las inversiones para complementar estos presupuestos: Maquinaria para la brigada 100.000 euros. Inversiones en Deporte, infraestructuras y equipamientos 300.000 euros. Juegos infantiles 48.000 euros. Edificios escolares 130.000 €. Museo 35.000 €. Casas rurales 37.000 €. accesos playas y cartelería 24.000 €. Una planta completa de la calle Mayor en el edificio Can Bauzá, Galería de tiro para la Policía, Cursos de Formación, y equipamientos e infraestructuras se llevan 400.000 euros.

Los impuestos y tasas se elevarán a bastante más de 32 millones de euros. Hay que decir que en estos 37 millones de euros están incluidos los presupuestos de la Institución Alcover, la del Teatro, la SAM, el Patronato de Deportes, etc. Se ha resaltado una importante inversión para informática para vigilar al detalle los servicios que prestan las empresas privadas en concesión administrativa municipal, sobre todo para la Recogida de Basuras y Limpieza que pronto se hará una nueva adjudicación por terminar la actual a Limpiezas Urbanas de Mallorca/FCC. 

Manacor compta amb un pressupost de més de 37 milions per al 2018 i es preveuen més de dos milions en inversions de millora. Els imposts i les taxes municipals es congelen o es rebaixen en el 2018 . L’Ajuntament de Manacor compta per a l’any que ve amb un pressupost de 37.076.567,84 euros, tal com han explicat avui la batlessa, Catalina Riera; la delegada d’Economia, Maria Antònia Sansó, i el regidor Joan Gomila durant la presentació dels comptes municipals. “El pressupost del 2018 augmenta uns dos milions i prop d’un 2,5% respecte al d’enguany, que se situa en 35.142.692,22”, ha aclarit la batlessa. “Aquesta quantitat és la corresponent al pressupost de l’Ajuntament i als dels organismes autònoms municipals, com l’Escola Municipal de Mallorquí, el Patronat d’Esports, la Institució Alcover, el Teatre i la SAM”, ha afegit Maria Antònia Sansó.

Des de l’Ajuntament han anunciat, a més, que “seguim la mateixa línia dels darrers dos anys i hem seguit rebaixant l’impost de béns immobles (IBI) i hem fet possible la bonificació del 50% de la plusvàlua, que els ciutadans han de pagar en cas de rebre habitatges o terrenys per herència”, ha explicat la regidora d’Economia, Maria Antònia Sansó. “No volem augmentar la pressió fiscal sobre els ciutadans perquè any rere any demostram que fent una bona gestió es poden rebaixar imposts i augmentar les despeses i inversions”, ha afegit Sansó.

Inversions. “En aquest pressupost no hi trobareu grans projectes estrella perquè, tal com vaig explicar quan vaig assumir el càrrec de batlessa, el meu objectiu i el de tot l’equip de govern és millorar la qualitat de vida dels manacorins i manacorines amb nous serveis i programes municipals”. Així, els comptes municipals per al 2018 preveuen 2.210.611 euros en inversions. Però “gràcies al superàvit amb què tancarem el pressupost del 2017 i gràcies que ens hem mantingut dins els límits de despesa, calculam que podrem sumar entre dos i tres milions d’euros més a aquesta quantitat”, ha explicat Maria Antònia Sansó.

Així, quan es liquidi el pressupost del 2017 “i si no hi ha cavis substancials a la llei pressupostària podrem tenir entre quatre i cinc milions d’euros per invertir a millorar el municipi”, ha afegit Sansó. “En general les inversions pressupostàries es dedicaran a millorar programes culturals, educatius, turístics i esportius; a la promoció de la participació ciutadana que ha de fer possible implantar els primers pressuposts participatius; a la implantació de l’administració electrònica i a l’adquisició de maquinària per poder arreglar camins i carrers amb recursos propis”, ha resumit la batlessa, Catalina Riera.

I és que durant el 2018 “l’Ajuntament de Manacor impulsarà els primers pressuposts participatius en què la ciutadania decidirà en què s’han d’invertir els 100.000 euros que preveu el pressupost”, ha concretat la batlessa. El pressupost també preveu invertir uns 289.600 euros a millorar els espais i edificis públics del municipi”, ha informat la delegada d’Economia. S’invertiran 48.000 euros a millorar jocs infantils i parcs públics, 125.000 euros en la millora d’edificis escolars o 37.000 euros en la millora de les cases rurals, 36.000 euros en la modernització del Museu, “24.000 euros en la millora dels accessos a les platges i de la senyalització turística”. A més, també s’equiparà un nou pis de l’edifici del carrer Major, s’habilitarà un espai municipal com una nova sala d’ordinadors per poder-hi fer cursos de formació i es millorarà la galeria de tir de la policia”, han afegit.

Com a novetat, a més, “hem distribuït uns 30.000 euros entre les delegacions de Porto Cristo, s’Illot, Son Macià, Cales i Cala Murada tenint en compte els habitants de cada nucli i aquests seran uns doblers que estaran a disposició de cada delegat per poder fer intervencions i millores urgents”. Un altre dels aspectes que han destacat la batlessa i la regidora d’Economia són els 155.000 euros que es preveuen en el pressupost per renovar el parc de vehicles municipal i adquirir nova maquinària perquè la brigada pugui rehabilitar carrers, camins i camades rurals d’ús públic. “És necessari canviar alguns vehicles que estaven obsolets i apostam per adquirir cotxes menys contaminants i més sostenibles”, ha explicat la regidora d’Economia. A més, el pressupost municipal de Manacor per al 2017 permetrà seguir millorant la xarxa d’aigua, els depòsits del Serralt que encara no s’han rehabilitat i els accessos als aparcaments municipals, que s’intentaran obrir durant les 24 hores del dia. Tot això serà possible gràcies a una inversió de 415.000 euros que farà l’empresa municipal SAM. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Nofre
Estaria bé començar a asfaltar els carrers de manacor, no només els del centre, hi ha carrers que fa més de 50 anys que no es toquen.