Teatre Principal de Palma i va comptar amb la presència de nombrosos manacorins
El poeta i cantant manacorí Guillem d’Efak protagonitza el documental que estrenen els canals IB3 televisió i Canal 33, a la qual també hi assistí la batlessa de Manacor
El documental és una producció de Manual, amb la coproducció de TV3, Nova Televisió i IB3, amb la col·laboració de GOC Networking, cellers Ànima Negra, Baleària i la Fundació Carulla.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 18/01/2018 - 07:56:00
la pàgina web d’IB3 en directe o en la secció 'a la carta'. El documental és una aproximació a la vida del poeta i cantant manacorí Guillem d’Efak. (Guinea Equatorial 1929- Mallorca 1995).

El poeta i cantant manacorí Guillem d’Efak protagonitza el documental que estrenen els canals IB3 televisió i Canal 33. Molts veïnats i amics manacorins del desaparegut Guillem d’Efak acudiren a la preestrena del treball, a la qual també hi assistí la batlessa de Manacor, Catalina Riera. El documental ‘Guillem d'Efak. L’ànima negra de l’Illa’, que repassa la vida i l’obra d’aquest poeta i cantant manacorí, es va presentar dilluns passat al Teatre Principal de Palma i va comptar amb la presència de nombrosos manacorins i manacorines que compartiren vivències, cançons i tertúlies amb d’Efak.

La batlessa de Manacor, Catalina Riera, també va assistir a la presentació del documental dirigit per Manuel Benavente i Alfons Garrido i acompanyà els veïnats, amics i familiars de Guillem d’Efak en la projecció d’aquest treball documental que també es va convertir en un homenatge a la figura del poeta i cantant manacorí.

De tornada a casa, Pep recorda tot el que li han explicat sobre Guillem les persones amb qui ha parlat: amics de la infància, companys de viatge i la seva vídua.

El documental s’emetrà avui dijous per les dues televisions autonòmiques que han participat en aquest projecte. Per IB3 Televisió es podrà veure a partir de les 22.40 h i per Canal 33 a les 23.00 h. A més, per internet el documental es podrà veure a través de la pàgina web d’IB3 en directe o en la secció 'a la carta'. El documental és una aproximació a la vida del poeta i cantant manacorí Guillem d’Efak. (Guinea Equatorial 1929- Mallorca 1995). Una persona culta, intel·ligent, ocurrent, divertida, vital i amb una sensibilitat excepcional. Li agradava tant jugar a seduir i provocar situacions que, fàcilment, podien convertir-se en anècdotes que, amb el temps, s'han convertit en una sèrie de llegendes, fent d'ell una espècie de mite.

Majoritàriament se'l recorda com a cantant i integrant del moviment de la Nova Cançó i per la seva obra poètica o la seva trajectòria vital. En el documental, l'actor i dramaturg Pep Tosar viatja a Mallorca per entrevistar els qui van conèixer Guillem d'Efak i, així, fer una obra de teatre sobre el poeta. Es tracta d'un recorregut que l'endinsa en la vida d'aquest personatge que, com ell deia, "només estava compromès amb la vida". Els qui el van conèixer i molts dels manacorins i manacorines que que participen en el documental també assenyalen que tenia un profund compromís amb el seu poble.

De tornada a casa, Pep recorda tot el que li han explicat sobre Guillem les persones amb qui ha parlat: amics de la infància, companys de viatge i la seva vídua. Entre tots l'han ajudat a refer la vida de Guillem d'Efak i a donar a conèixer la dimensió humana del personatge. Així, Pep Tosar construeix, dins seu, un Guillem d'Efak propi que protagonitzarà la seva obra teatral "Tots aquests dois". El documental és una producció de Manual, amb la coproducció de TV3, Nova Televisió i IB3, amb la col·laboració de GOC Networking, cellers Ànima Negra, Baleària i la Fundació Carulla.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado