15 i els 28 anys de Bunyola, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Palma i Felanitx.
Ahir dissabte es va celebrar la Fase Preliminar del I Concurs de Música Ciutat de Felanitx que promogut i amb el patrocini de la Fundació Barceló
El primer classificat obtindrà una beca per cursar estudis a la prestigiosa Escola de Música Reina Sofia de Madrid. Els costos dels estudis en aquest conservatori ascendeixen a 19.800 €.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/01/2018 - 09:40:00
Concurs els joves Pere Andreu, de trompa; Catina Bibiloni, de cant; Beatriz Torres, de viola; Maria Rigo, de clarinet; Magí Garcías, de piano i Aina Lilia Domínguez, Ariadna Ferrer i Kiran Rosselló, de violí.

PRESELECCIÓ DEL I CONCURS DE MÚSICA CIUTAT DE FELANITX. Ahir dissabte es va celebrar la Fase Preliminar del I Concurs de Música Ciutat de Felanitx que, Promogut i amb el Patrocini de la Fundació Barceló, està dotat d’una important Beca per cursar estudis a la prestigiosa Escuela de Música Reina Sofía de Madrid. La Preselecció es va celebrar al Conservatori Professional de Música de Felanitx i va contar amb un jurat integrat per professors del centre, especialistes en totes les disciplines que s’havien de valorar: Paula Rosselló, en cant; Maria Antònia Pons-Estel, en corda; Pere Siquier, en clarinet; Miquela Orfí, en trompa i Joan Círia, en piano. En representació del Conservatori hi actuà en Joan Oliver, gerent del Conservatori, i en representació de la Fundació Barceló, el director d’Orquestra Josep M. Moreno.

Per arribar a la Fase Final que es celebrarà a Felanitx els dies 9, 10 i 11 de febrer, els participants, en primer lloc, havien de presentar uns enregistraments en vídeo amb un repertori de lliure elecció. Durant la sessió d’ahir, el Jurat va haver de valorar aquestes gravacions enviades per tots els concursants, que varen incloure peces de compositors com Beethoven, Bach, Mozart, Haendel, Lalo, Donizetti, Sarasate o Mompou. En acabar la deliberació, el Tribunal va destacar amb satisfacció l’alt nivell demostrat per tots els músics i decidí que accedeixen a la següent Fase del Concurs els joves Pere Andreu, de trompa; Catina Bibiloni, de cant; Beatriz Torres, de viola; Maria Rigo, de clarinet; Magí Garcías, de piano i Aina Lilia Domínguez, Ariadna Ferrer i Kiran Rosselló, de violí. Tots ells, d’edats compreses entre els 15 i els 28 anys i procedents de Bunyola, Santa Margalida, Santa Maria del Camí, Palma i Felanitx.

A més, la Fundació Barceló afegirà 10.000 € per a despeses d'allotjament i cobrirà tots els costos de desplaçament i proves d'accés a Madrid.

Aquests concursants passen a la Final, dividida en 3 fases classificatòries, a on hauran d’interpretar un recital amb obres de compositors prestigiosos i de gran dificultat tècnica i musical davant el Jurat, que haurà de decidir l’artista amb més talent i mereixedor del premi. L’organització del Concurs, que és a càrrec del Conservatori de Felanitx, i que conta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Felanitx, aspira a que aquest Concurs es converteixi en tot un referent nacional i sense cap dubte es presenta com el més ambiciós de les Balears.

Com a peculiaritat, caldria destacar el fet que a diferència de molts altres concursos, en els quals solament hi ha una sola disciplina, el de Felanitx va destinat a alumnes de diferents instruments, de manera que hauran de competir entre ells pianistes, violinistes, clarinetistes, cantants, etc. A més, està destinat solament a alumnes de les Illes Balears, la qual cosa pot suposar un gran al·licient per als estudiants de música de la nostra Comunitat, ja que aquí no existeixen beques ni concursos amb premis tan elevats.

En ser originària de Felanitx, la família Barceló (del Grup Hotels Barceló) ha volgut dotar a la seva ciutat natal d'un concurs que es converteixi en tot un referent a nivell nacional i ha estat sensible a la manca d'aquest tipus de concursos i beques. Per això, promou aquest concurs amb els alumnes de música de les Illes i recolza l'excel·lència permetent als millors estudiants cursar estudis a un centre musical de gran prestigi fent que els seus elevats costos no siguin un obstacle per als nostres millors alumnes.

El primer classificat obtindrà una beca per cursar estudis a la prestigiosa Escola de Música Reina Sofia de Madrid. Els costos dels estudis en aquest conservatori ascendeixen a 19.800 €, corresponents a l'import de la matriculació i els drets d'inscripció a les proves a Madrid. A més, la Fundació Barceló afegirà 10.000 € per a despeses d'allotjament i cobrirà tots els costos de desplaçament i proves d'accés a Madrid.

L'Escola de Música Reina Sofía es va crear en 1991 amb el propòsit de dotar a Espanya d'un centre d'alta formació professional dirigit als joves músics de talent. L'Escola admet alumnes de qualsevol part del món però té especial compromís amb la promoció dels joves procedents d'Espanya, Portugal i els països llatinoamericans, compensant les manques d'aquesta zona en l'àmbit de l'educació musical. Des de la seva fundació ha comptat amb la col·laboració i assessorament de grans mestres de la música com Yehudi Menuhin, Mstislav Rostropovich, Daniel Barenboin, Zubin Mehta i Alicia de Larrocha, que varen pertànyer en el passat o formen part actualment del Comitè Acadèmic i del Patronat de l'Escola, a més d'actuar com a actius assessors de les càtedres.  

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado