La Gambada de S'Illot una pasada y estaban muy ricas
800 personas degustaron el exquisito manjar: La Gambada de S'Illot acontecimiento social en Manacor merecedora de declararla de interés cultural gastronómico
Los vecinos/as controlan el programa de fiestas y en cuanto se hace público llega la demanda, cuando se aproxima la fecha se reserva mesa por la mañana y alguien de la familia llega varias horas.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/08/2018 - 03:24:00
El PSOE reservó anoche una mesa de 50 comensales socialistas con presencia de la Consejera Cladera y la exconsejera Merçce Amer. Por supuesto había mesas del PP, Pi, Cs, SyS, Podemos, MES, Esquerra.

La Gambada de S'Illot es un excelente acontecimiento social que hay que cuidar como si fuese de interés cultural gastronómico. Anoche más de 800 personas degustaron gambas hasta estar saciados. Desde hace unas semanas se habían vendido más de 500 asientos, luego 600, 700 y en los últimos días se finalizó con 800 y se vio obligada la organización a poner el cartel de no hay tickets.

Además ese día las autoridades políticas delantal en su cintura sirven al pueblo los platos, sean concejales rasos, tenientes de alcalde, primera autoridad, todos se remangan. Familias enteras se reúnen en homenaje a las gambas y aprovechan para hacer unas risas todos juntos.

Además ese día las autoridades políticas delantal en su cintura sirven al pueblo los platos, sean concejales rasos, tenientes de alcalde, primera autoridad, todos se remangan. Familias enteras se reúnen.

También organizaciones políticas, el PSOE reservó anoche una mesa de 50 comensales socialistas con presencia de la Consejera Cladera y la exconsejera Merçce Amer. Por supuesto había mesas del PP, Pi, Cs, SyS, Podemos, MES, Esquerra y otras formaciones.

Los vecinos/as controlan el programa de fiestas y en cuanto se hace público llega la demanda, cuando se aproxima la fecha se reserva mesa por la mañana y alguien de la familia llega varias horas antes para seleccionar su espacio. Anoche muchos turistas veían el acontecimiento sorprendidos y muchos querían participar en la degustación, les decían que previamente hay que sacar ticket.

Será cuestión de reservar unas mesas en años siguientes por si hay demanda entre nuestros visitantes. Que se informe en los hoteles. La Gambada de S'Illot una pasada y estaban muy ricas, garantía que nos da la familia Catalá de La Salle.

Els veïnats i veïnades de s’Illot devoren prop de 400 quilos de gambes en el tradicional sopar a la fresca. Els silloters han celebrat amb un sopar de luxe que són un gran poble. Centenars de persones es concentraren a les taules que omplien l’avinguda dels Pins. Atretes per l’olor de les gambes, que es varen començar a torrar devers les vuit i mitja de l’horabaixa, els silloters i silloteres ocuparen les taules i cadires que han conformat un dels sopars més multitudinaris de les festes. “Estam molt contents perquè s’han acabat tots els tiquets que estaven preparats, s’han acabat en un temps rècord i volem que tothom passi molt de gust menjant els prop de 400 quilos de gambes que passaran per les paelles”, destacà el regidor delegat de s’Illot, Antonio Garcia.

La gambada va començar oficialment devers les nou del vespre, quan es va donar el “sus” a la immensa cua de gent que esperava per a bescanviar el seus tiquets per plats de gambes, acompanyades de pa i allioli. Tot i que l’espera no va ser llarga, la cua per fer-se amb el plat de gambes va ser contínua. “Vull donar les gràcies a tothom per la paciència i el civisme que han demostrat durant aquest sopar multitudinari i també he de destacar la implicació directa d’Hiper Centro i del restaurant Es Cruce, sense els quals seria impensable una vetllada com aquesta”, afegí el delegat de s’Illot.

Els representants polítics que acudiren a la Gambada ho feren, igual que els darrers anys, disposats a embrutar-se les mans. I és que la batlessa i molts dels regidors del govern municipal, s’afegiren als voluntaris que formen part de l’organització de l’esdeveniment i ajudaren a servir les gambes, el pa, les begudes i els postres entre els comensals. Un fet que no va passar desapercebut entre el públic. Tampoc no va passar desapercebuda Madò Pereta, l’entranyable personatge còmic que va ser la convidada especial a la gambada d’enguany, que va fer riure de valent als que participaren en el sopar de gambes a la fresca d’enguany.

La vetllada va acabar amb ball en línia. Però les festes de s’Illot continuen fins dia 19. Avui se celebra la processó marítima, que començarà a partir de les 19.30 h ifarà sortir al carrer i a navegar el passat mariner d'aquest nucli costaner manacorí. Demà, dijous dia 16 a partir de les 17 h, el carrer Murta es convertirà en un espai de jocs per a infants de totes les edats. I més tard, a partir de les 21.30 la plaça del Mollet acollirà la 10a edició del Dans'illot, un gran espectacle de dansa on es mostrarà l'enorme potencial de les arts escèniques a Manacor.

Divendres dia 17 la gent gran farà la seva festa a partir de les 10.30 h a l'avinguda dels Pins. Més tard, devers les 17 h, la platja acollirà jocs infantils i a partir de les 22 h la plaça del Llop acollirà la revetlla on actuaran els grups Donut Tòxic, La Movida Band, InRock i Marina Juan. Dissabte dia 18 d'agost se celebrarà la XII Fira nocturna de s'Illot de productes artesans i autòctons de les Illes Balears, que s'escamparà per l'avinguda dels pins i l'avinguda del Llop. A més la plaça del Llop serà l'escenari de la ballada de Lindy Hop, a parir de les 19.30, i de la ballada de ball de bot, a partir de les 21.30 h.

I l'endemà, en la jornada final de les festes, a partir de les 12 h se celebrarà el Concurs de paelles silloteres a l'avinguda dels Pins. Es tracta d'un acte que s'havia deixat de celebrar i que enguany s'ha decidit recuperar. A partir de les 19 h els gegants de Manacor i de Sant Llorenç participaran en la cercavila que començarà que donarà pas al pregó i al concert d'Havaneres a la plaça del Llop. Serà a partir de les 23.30 que la gran traca de focs artificials posarà el punt i final a les festes de s'Illot d'enguany. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


3
1
Un político
Estos políticos no saben hacer nada más que politizar las cosas. Por qué hay que hacer política de una fiesta popular? fotos, fotos y más fotos. Esto no es lo que quiere el pueblo de sus políticos..... postureo!
toni
fuerza adelante queremos una alcaldesa socialista
jose
que casualidad una foto muy divertida este gabaldon se nota sus inclinaciones