Publicarem un vídeo resum del mal que han fet àncores i cadenes
Reunió d'institucions i entitats per desenvolupar una proposta específica de protecció de la posidònia de Portocolom a Felanitx es valora molt positivament que tengui lloc aquesta trobada
És llavors quan vàrem demanar una reunió presencial on fóssim totes les parts. Aquesta reunió tendrà lloc el pròxim dimarts 30 i farà d'amfitrió l'Ajuntament de Felanitx.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/10/2018 - 01:14:00
Dimarts esperam que es puguin seguir concretant altres propostes com la senyalització amb boies de la zona on el fondeig no està permès per haver-hi fons de posidònia, la col·locació de boies de fondeig.

Reunió d'institucions i entitats per desenvolupar una proposta específica de protecció de la posidònia de Portocolom. Salvem Portocolom valora molt positivament que tengui lloc aquesta trobada i espera que en ella es concretin mesures efectives per salvaguardar la posidònia de la badia. L'esperada aprovació del Decret de protecció de la posidònia i el fet de tenir una barca de vigilància del fondeig a Portocolom durant la temporada d'estiu no han estat mesures -encara que molt positives- suficients per protegir la praderia de la badia.

Durant aquest estiu hem pogut filmar desenes de vaixells que havien fondejat durant hores -i fins i tot dies- tirant les seves àncores i cadenes damunt l'alguer i hem pogut difondre i fer públiques imatges de les importants destrosses que com a conseqüència es donen davall de l'aigua.

En aquest sentit, havíem demanat que es marcàs el canal amb boies des del seu principi. Aquesta acció ja s'ha dut a terme fa unes setmanes i ha estat un molt bon principi.

El decret de posidònia es va aprovar ben entrat l'estiu, però fa més d'un any que nosaltres manifestàvem la necessitat de regular (i evitar) el fondeig a la zona del port on hi ha la praderia. En les diferents reunions que hem mantengut des de finals de 2017 amb la Conselleria de Medi Ambient, PortsIB, Demarcació de Costes i l'Ajuntament de Felanitx els hi hem presentat una proposta al respecte. També fruit d'aquestes reunions vàrem veure que a l'haver-hi competències repartides entre diferents institucions, sempre tot depenia d'altres. És llavors quan vàrem demanar una reunió presencial on fóssim totes les parts. Aquesta reunió tendrà lloc el pròxim dimarts 30 i farà d'amfitrió l'Ajuntament de Felanitx.

Tot i la bona direcció que marquen el Decret de protecció de la posidònia i el servei de vigilància del fondeig, aquest estiu hem vist com les dues iniciatives han estat insuficients. Està clar que fa falta destinar més recursos, com per exemple disposar de dos torns de vigilants, però hi ha altre tipus de mesures que poden tenir un resultat molt positiu. En aquest sentit, havíem demanat que es marcàs el canal amb boies des del seu principi. Aquesta acció ja s'ha dut a terme fa unes setmanes i ha estat un molt bon principi.

Dimarts esperam que es puguin seguir concretant altres propostes com la senyalització amb boies de la zona on el fondeig no està permès per haver-hi fons de posidònia, la col·locació de boies de fondeig diürn gratuïtes (com les de Cabrera) per embarcacions de petita eslora davant l'Arenal o la concreció d'un espai de refugi alternatiu al fondeig damunt la praderia. Amb les dimensions que té la badia de Portocolom, no té sentit que quan fa mal temps les barques s'hagin de refugiar damunt la praderia.

És necessari determinar un altre lloc on no es faci malbé aquest important tresor. A més, els fets demostren una alta demanda d'una zona de fondeig lliure per part dels navegants. Per això, proposam que la zona de refugi pugui ser zona de fondeig lliure durant tot l'estiu. L'optimisme no pot fer que oblidem els mals moments que hem tengut aquest estiu, per això, durant aquest cap de setmana publicarem un vídeo resum del mal que han fet àncores i cadenes damunt la posidònia del nostre poble. Plataforma Salvem Portocolom. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado