D'escriptors emergents o consolidats, d'assaig, teatre, poesia i novel·la.
Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2019 en les categories literàries de novel·la, poesia, assaig i teatre; Els guanyadors es repartiran 15.000 euros i veuran editades les seves obres
El premi Ciutat de Manacor de Novel·la compta amb la dotació més elevada d'aquests guardons i consisteix en 5.000 euros per una novel·la en català de temàtica lliure. El premi es dedica a Maria Antònia Oliver.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 15/02/2019 - 08:07:00
Ciutat de Manacor han de ser originals, inèdites i escrites en català. En aquesta edició els autors tenen temps fins dia 12 d'abril per entregar els originals per correu o en mà a la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Es convoquen els Premis Ciutat de Manacor 2019 en les categories literàries de novel·la, poesia, assaig i teatre. Els guanyadors es repartiran 15.000 euros i veuran editades les seves obres. L'Ajuntament de Manacor convoca els premis literaris Ciutat de Manacor 2019, uns premis que "Manacor mereix perquè motiven els creadors i fan gran la producció cultural en la nostra llengua", ha explicat la regidora de Cultura Antònia Llodrà. De fet els premis guardonen i promocionen projectes acabats d'escriptors emergents o consolidats, d'assaig, teatre, poesia i novel·la. Enguany la cerimònia d'entrega dels premis se celebrarà dia 1 de juny.

Així, els guanyadors de l'edició que ara es convoca, a més de veure publicada en paper la seva obra literària, rebran un premi en metàl·lic. La dotació econòmica dels guardons literaris en conjunt suma 15.000 euros. D'aquesta manera la persona guanyadora del premi Maria Antònia Oliver de novel·la 2019 rebrà 5.000 euros; el del Jaume Vidal Alcover de teatre rebrà 4.000 euros de premi; i els guanyadors del premi Miquel Àngel Riera de poesia i de l'Antoni Maria Alcover d'assaig obtindran 3.000 euros cadascun.

En l'apartat de poesia els premis literaris fan un homenatge a Miquel Àngel Riera, un dels escriptors més reconeguts per la seva aportació a la creació poètica en català.

"Pretenem motivar i reconèixer la feina de les persones que es dediquen al món de les lletres i crec que ho aconseguim perquè els Premis Ciutat de Manacor compten amb molts d'aspirants que envien els seus treballs des de diferents llocs de parla catalana", ha explicat la directora de la Institució Antoni M. Alcover, Bàrbara Sureda. Ella, juntament amb la regidora de Cultura i Turisme, Antònia Llodrà; el Tècnic municipal de Biblioteques, Antoni Ferrer; i el gestor cultural del Departament de Cultura, Llorenç Carreres. "Hem de destacar que molts dels autors que compten amb un Premi Ciutat de Manacor segueixen recollint premis i desenvolupant les seves carreres literàries, si els miram en perspectiva, crec que aquests premis sumen valor", ha explicat Carreres.

Les obres guanyadores en l'edició d'enguany es donaran a conèixer el proper dia 1 de juny a la cerimònia que omplirà la Institució Alcover. Les obres participants als Premis Literaris Ciutat de Manacor han de ser originals, inèdites i escrites en català. En aquesta edició els autors tenen temps fins dia 12 d'abril per entregar els originals per correu o en mà a la Institució Pública Antoni M. Alcover. Les obres literàries que es presentin als Premis Ciutat de Manacor s'han de presentar únicament en suport digital. Així els autors no hauran d'entregar còpies en paper de les seves obres i hauran de presentar-les o bé amb un llapis de memòria o bé en CD.

Quatre categories. Els premis Ciutat de Manacor en les seves categories literàries fan un homenatge a alguns dels autors manacorins que més han contribuït al reconeixement de la creació literària en la nostra llengua. Així, el premi Antoni M. Alcover d'assaig destaca una obra sobre l'estudi de la llengua, la literatura, la sociolingüística i la cultura popular en l'àmbit de les Illes Balears.

De la mateixa manera, el premi Ciutat de Manacor de Teatre du el nom de Jaume Vidal i Alcover. Com a autor d'extensa producció literària, va escriure obres teatrals, i per aquesta raó dóna nom al premi teatral que any rere any destaca un text dramàtic en català i de temàtica lliure. A més, totes i cadascuna de les obres teatrals guardonades s'ha posat en escena amb la implicació de diferents professionals del teatre. En l'apartat de poesia els premis literaris fan un homenatge a Miquel Àngel Riera, un dels escriptors més reconeguts per la seva aportació a la creació poètica en català.

El premi Ciutat de Manacor de Novel·la compta amb la dotació més elevada d'aquests guardons i consisteix en 5.000 euros per una novel·la en català de temàtica lliure. El premi es dedica a Maria Antònia Oliver, que ha entregat bona part de la seva vida a escriure i que ha rebut el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i ha estat nomenada Filla Predilecta de Manacor.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado