Divendres dia 1 de març, el dia de les Illes Balears
Manacor: El carnaval començarà el dijous llarder 28 de febrer, amb la Rueta. I continuarà el dissabte següent, dia 2 de març, amb la Rua i la Gran Festa de Carnaval que se celebrarà a la plaça de Ramon Llull
A s’Illot la festa començarà a les 17.30 h a la plaça del Llop i, a més de moltes disfresses, comptarà amb l’actuació de les pallasses Clickle y Chincheta.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 20/02/2019 - 11:09:00
La Rua de Manacor començarà dissabte dia 2 de març a les 18.30 h amb la concentració de disfresses a la plaça del palau. Des d’allà es desfilarà fins a la plaça de Ramon Llull on tothom hi trobarà més disfresses, música.

El carnaval de Manacor s’inundarà de fantasia i color amb desenes d’activitats en els diferents nuclis del municipi. Espectacles, animació, música i disfresses marcaran la Rueta i la Rua. Els darrers dies s’acosten a Manacor i arreu del municipi es preparen novetats per gaudir d’aquests dies de disbauxa. Com ja és tradició, el carnaval començarà el dijous llarder, dia 28 de febrer, amb la Rueta. I continuarà el dissabte següent, dia 2 de març, amb la Rua i la Gran Festa de Carnaval que se celebrarà a la plaça de Ramon Llull.

Enguany “celebrarem els darrers dies enmig de molts de dies de festa, per això volem convidar tothom a participar del carnaval i també a commemorar el Dia de les Illes Balears, dia 1 de març, amb la festa que hem preparat a la plaça del Mercat, amb animació infantil i ball de bot”, ha explicat la batlessa de Manacor, Catalina Riera; que ha presentat les festes acompanyada de la regidora de Cultura, Antònia Llodrà; el regidor de Serveis Generals, i els delegats de Son Macià, Miquel Perelló; i el de s’Illot, Antonio Garcia. I és que el carnaval se celebrarà en molts indrets del municipi de Manacor.

A Manacor la comitiva “funerària” sortirà a les 19.30 h del carrer Gelabert i passarà per la plaça del Convent per arribar a la plaça de sa Torre, on se celebrarà una sardinada.

A Manacor la Rueta començarà dijous dia 28 a les quatre i mitja del capvespre amb la concentració de disfresses a la plaça del Rector Rubí i la batucada. Poc després el centre de vianants s’omplirà d’activitats i fantasia. Caricatures, mostra de grups musicals joves, les actuacions infantils del Doctor Bombolla i del grup Carusses, l’espectacle itinerant de Neorural o el fotoreclam amb personatges animats faran gaudir de valent els infants i la gent jove.

Divendres dia 1 de març, el dia de les Illes Balears, a més de festa a la plaça de Ramon Llull de Manacor que començarà a les 11 h amb l’actuació del grup d’animació Spaguetti Yeyé i continuarà amb la ballada popular amb el grup Esclafits i Castanyetes, també se celebraran festes de carnaval a Son Macià i a s’Illot. A Son Macià la festa començarà a les 20 h amb l’encesa del fogueró i inclourà el concurs de fresses, una torrada, la ximbombada popular i el combat de gloses. A s’Illot la festa començarà a les 17.30 h a la plaça del Llop i, a més de moltes disfresses, comptarà amb l’actuació de les pallasses Clickle y Chincheta.

Dissabte dia 2 la festa començarà amb la cercavila que a partir de les 11. 15 h faran els infants del Club d’Esplai de Crist Rei pels carrers de Manacor. A Porto Cristo la festa de Carnaval començarà a partir de les 11 h a la plaça del Sol i la Lluna i comptarà amb tallers de màscares, de maquillatge i música.

La Rua de Manacor començarà dissabte dia 2 de març a les 18.30 h amb la concentració de disfresses a la plaça del palau. Des d’allà es desfilarà fins a la plaça de Ramon Llull on tothom hi trobarà més disfresses, música, caricatures i ritme, a més de les tradicionals paradetes de menjar. L’endemà, diumenge dia 3 de març, la festa es traslladarà a Porto Cristo. A les 16 h a la plaça de ses Comes es concentraran les disfresses i partiran cap al passeig de la Sirena, on el grup Spaguetti Yeyé animarà la festa.

Enterrament de la sardina. Però el carnaval només acabarà oficialment amb l’enterrament de la sardina, dimarts dia 5 de març. A Manacor la comitiva “funerària” sortirà a les 19.30 h del carrer Gelabert i passarà per la plaça del Convent per arribar a la plaça de sa Torre, on se celebrarà una sardinada. I a Porto Cristo, també dimarts dia 28, el Centre de Cultura acollirà la “capella ardent” en honor a la sardina i des d’allà, a les 19.30 h, sortirà la comitiva que enterrarà la sardina a la platja per després tornar al Centre de Cultura a celebrar la tradicional sardinada.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado