Inca redissenya la tarifa d’aigua amb criteris ambientals i socials.
L’Ajuntament d’Inca modificarà l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de subministrament d’aigua potable amb la finalitat d’adaptar-la a les necessitats actuals del municipi
D’aquesta manera, el consistori inquer estima una recaptació anual d’uns 900.000 euros en concepte de cànon transistori d’inversions, els quals es destinaran íntegrament a inversions en el cicle de l’aigua.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 23/01/2020 - 06:10:00
L’Ajuntament d’Inca modificarà l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de subministrament d’aigua potable amb la finalitat d’adaptar-la a les necessitats actuals del municipi.

Inca redissenya la tarifa d’aigua amb criteris ambientals i socials. Aquesta modificació permetrà fer front a les inversions previstes en el Pla d’Aigua aprovat la passada legislatura. L’Ajuntament d’Inca modificarà l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel servei de subministrament d’aigua potable amb la finalitat d’adaptar-la a les necessitats actuals del municipi.

Entre les modificacions, destaca la creació d’un cànon transitori d’inversions per fer front als projectes contemplats en el pla de gestió de l’aigua, aprovat la passada legislatura. D’aquesta manera, el consistori inquer estima una recaptació anual d’uns 900.000 euros en concepte de cànon transistori d’inversions, els quals es destinaran íntegrament a inversions en el cicle de l’aigua.

Aquest redisseny de les tarifes neix, per tant, amb l’objectiu de premiar l’eficiència en el consum dels inquers i les inqueres i, a més, reduir la càrrega dels petits consumidors, tenint en compte la importància ambiental.

Entre els projectes previstos per aquest any, es troba, per exemple, la instal·lació de comptadors digitals a tot el municipi per promoure un major control i un consum més eficient. A més, es continuarà també amb la sectorització de la xarxa per reduir les pèrdues d’aigua.

“Aquestes inversions només són un petit exemple de tots els projectes que podrem anar desenvolupant any rere any per millorar la xarxa municipal d’aigua, i es varen aprovar ja la passada legislatura. A partir d’ara disposarem de 900.000 euros per destinar íntegrament a aquests projectes i no haurem de dependre d’inversions sostenibles”, ha explicat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

D’altra banda, es crea també una bonificació per premiar el consum responsable d’aigua, que es suma a les bonificacions existents a la quota de servei i a la quota de connexió. Així, els usuaris amb una situació de vulnerabilitat econòmica poden sol·licitar un descompte del 50% en el cànon transitori d’inversions, ara bé només en aquells trams de consum moderat

En aquest sentit, cal destacar també que s’han creat nous trams de consum. Abans hi havia un primer tram de fins a 45m³ de consum per trimestre i ara s’ha desglossat en més trams, per tal que els que menys consumeixen paguin menys.

Aquest redisseny de les tarifes neix, per tant, amb l’objectiu de premiar l’eficiència en el consum dels inquers i les inqueres i, a més, reduir la càrrega dels petits consumidors, tenint en compte la importància ambiental del consum responsable d'aigua.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado