EL AYUNTAMIENTO VALORA EN 3.9 MILLONES LOS DAÑOS DEL "GLORIA".
Los daños que ha ocasionado en Manacor la borrasca Gloria se han cuantificado en 3,9 millones de €; playas, paseos, edificios, calles
Desde el equipo de gobierno se ha expresado que se confía en la colaboración de las administraciones públicas supramunicipales para reparar cuanto antes los desperfectos.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 27/01/2020 - 16:02:03
Una vez pasado el temporal Gloria los servicios técnicos del Ayuntamiento han realizado una valoración económica de los daños y los costes que ha dejado sobre el municipio de Manacor.

 EL AYUNTAMIENTO VALORA EN 3.9 MILLONES LOS DAÑOS DEL "GLORIA". Los servicios técnicos han determinado la cifra de daños y costes que ha dejado el temporal en su paso por el municipio. Una vez pasado el temporal Gloria los servicios técnicos del Ayuntamiento han realizado una valoración económica de los daños y los costes que ha dejado sobre el municipio de Manacor.

En total se han determinado 3.870.480,30 euros en desperfectos, centrados básicamente en la costa. Los daños comprenden desde la regeneración de playas y paseos a la reparación de edificios públicos y calles. En la relación de daños y costes no se han contemplado caminos, que están arreglando con medios propios. Desde el equipo de gobierno se ha expresado que se confía en la colaboración de las administraciones públicas supramunicipales para reparar cuanto antes los desperfectos.

A la presentació s’ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura del Consell, Bel Busquets, del regidor de Cultura, Mateu Marcé, del director del Barnasants, Pere Camps, del director del Teatre Principal de Palma.

GUIEM SOLDEVILA I OVIDI 25 AL CONSERVATORI. El Projecte Barnasants duu a Manacor al cantautor menorquí Guiem Soldevila i els Ovidi 25. Aquest dilluns matí s’ha presentat a Palma l'edició del Barnasants 2020. Aquest festival cultural i musical arribarà també al municipi de Manacor. En concret, es donaran dues cites a l’Auditori del Conservatori Municipal de Manacor de les més de 120 que es duran a terme arreu dels Països Catalans en la 25a edició del festival. 

Per una banda, dissabte 1 de febrer es comptarà amb l’actuació de Guiem Soldevila, cantautor menorquí nascut el 1980. Soldevila ha format part dels grups Manners, Six Fusion, Lapsus i Songrey, que l’han dut de gira per Menorca, Catalunya i Anglaterra. A més, ha guanyat diversos premis, com el concurs de cantautors d’Horta-Guinardó el 2015. 

Per l’altra, dissabte 14 de març es comptarà amb l’actuació d’Ovidi 25, un grup que recorda la persona i obra del cantautor valencià Ovidi Montllor en totes les seves cares. Ovidi 25 és l’evolució del que un dia va ser Ovidi 3, creat per l’exdiputat de la CUP al Parlament de Catalunya, David Fernàndez, i els músics Borja Penalba i David Caño, convertit en quartet amb la incorporació de Mireia Vives. 

Ambdues actuacions tindran lloc a les 19.30 h i seran d’entrada lliure.  El Projecte Barnasants Cançó d’Autor és una entitat que té l’objectiu de "donar impuls a la cançó d’autor, d’encarnar l’esperit i els valors que va representar el moviment de la nova cançó, de fer-la conèixer a les generacions més joves de manera que constitueixi un pont de comunicació amb les generacions anteriors i fomentar-ne la transmissió i l’escolta". L'entitat neix per recuperar el paper destacat que va tenir en la reivindicació de la llengua i cultura catalanes i de les llibertats. 

Durant la presentació s’ha expressat el desig clar de durabilitat de la relació del Barnasants amb Mallorca i la resta d’illes així com la importància i l’oportunitat que suposa respecte de la llengua i cultura catalanes. “És un festival que torna a unir a tots els Països Catalans”, ha conclòs el director del festival, Pere Camps. Per altra banda, s’ha exposat la necessitat de donar estabilitat econòmica al festival, que no té afany de lucre, i s’ha posat d’exemple el conveni signat amb Formentera. En aquest sentit, s’ha reclamat implicació real per part de les institucions a través de convenis marc. 

A la presentació s’ha comptat amb la presència de la consellera de Cultura del Consell, Bel Busquets, del regidor de Cultura, Mateu Marcé, del director del Barnasants, Pere Camps, del director del Teatre Principal de Palma, Josep Ramon Cerdà, i dels artistes Francesc “Quico" Pi de la Serra i Tomeu Penya.  

L’ESCOLA DE MALLORQUÍ RET HOMENATGE AINA M. SANSÓ . L’Escola va ser la seu de presentació del llibre Vint segles de música a Manacor, en homenatge a Aina M. Sansó. Divendres passat va tenir lloc a l’Escola de Mallorquí la presentació del llibre de les ponències corresponents al cicle que havia coorganitzat l’Escola de Mallorquí amb el Centre de Professorat de Manacor al llarg de la tardor del 2018.

Vint segles de música a Manacor, coordinat per Bàrbara Duran Bordoy, és el número 72 dels “Papers de sa Torre", col·lecció que va néixer el 1987 amb la finalitat de publicar conferències o treballs destacats relacionats amb l’Escola de Mallorquí. A partir del 2012 els títols d’aquesta col·lecció es poden descarregar de manera gratuïta a través de la pàgina web www.escolademallorqui.cat.

Tal com va comentar Sebastià Llodrà, delegat de l’Escola, la presentació i publicació d’aquest llibre és una primera passa d’una sèrie d’actes que estan en marxa per recordar la figura d’Aina Sansó, que ens va deixar a l’estiu del 2017. L’Escola sempre estarà agraïda a la tasca i dedicació de n’Aina, sobretot, per tot el que té a veure amb la recuperació dels Cossiers de Manacor. De fet, la data triada per a la presentació d’aquest llibre feia especial il·lusió, ja que coincidia amb l’inici dels assajos dels Cossiers de Manacor.

Familiars d’Aina Sansó varen assistir a l’acte, i Rafel Ferrà, home de n’Aina, va voler transmetre unes paraules d’agraïment en nom de tota la família. Donà l’enhorabona a tots els companys d’investigació que han col·laborat amb el llibre i les gràcies per retre un homenatge com aquest a n’Aina, que de ben segur que li hauria encantat.

Tot seguit, Bàrbara Duran Bordoy, coordinadora de l’edició va esmentar un per un tots els ponents que han fet possible la publicació i comentà que si filam prim potser parlam de gairebé trenta segles de música. L’acte va acabar amb un apunt musical, gràcies als xeremiers Joan Munar i Sebastià Capó. 

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado