Amb la retirada dels contenidors de sol rústic, finalitza la implantació del nou sistema
El Centre de Formació d’Inca acollirà el curs “Iniciació professional al sector de la fusta”; i per aconseguir millorar la recollida selectiva retirarà tots els contenidors ubicats a sol rústic
A Balears hi ha 700 empreses vinculades al sector fusta-mobles, donant ocupació directa a 2.500 treballadors. En la majoria dels casos són micro-empreses familiars, de segona o tercera generació amb un gran know-how acumulat.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 28/01/2020 - 03:18:00
Necessitam contractar per a poder fer créixer les nostres empreses; el sector té molt de futur, treballam amb material sostenible, però ens costa trobar personal format”, ha explicat Pedro Payeras, president de la Federació de Fusta.

El Centre de Formació d’Inca acollirà el curs “Iniciació professional al sector de la fusta”. La Cambra de Comerç de Mallorca, la Federació de la Fusta de les Illes Balears i l'Ajuntament d'Inca han signat aquest matí un acord de col·laboració amb l'objectiu de formar a joves per a la seva incorporació al sector de la fusta i el moble, a través del curs “Iniciació professional al sector de la fusta”.

A Balears hi ha 700 empreses vinculades al sector fusta-mobles, donant ocupació directa a 2.500 treballadors. En la majoria dels casos són micro-empreses familiars, de segona o tercera generació amb un gran know-how acumulat.

Així doncs, els veïns ja poden sol·licitar la targeta de residus i una bonificació en la seva taxa de fems, que s’aplicarà si separen correctament els residus durant tot l’any. De forma paral·lela, per garantir la correcta retirada dels contenid

El de la fusta és un sector tradicional que ha sabut actualitzar-se incorporant nous materials tecnològics, maquinària de control numèric i processos digitals en fabricació, gestió i comercialització. “Buscam constantment personal format per a incorporar a les nostres empreses: tècnics, operaris, oficials, muntadors, personal de magatzem i també dissenyadors especialitzats.

Necessitam contractar per a poder fer créixer les nostres empreses; el sector té molt de futur, treballam amb material sostenible, però ens costa trobar personal format”, ha explicat Pedro Payeras, president de la Federació de Fusta de les Illes Balears.

Davant aquesta necessitat, el sector va acudir a la Cambra de Comerç i es va gestar el curs “Iniciació professional al sector de la fusta”, que pretén ser un aparador de les opcions laborals que ofereix el sector de la fusta als joves, perquè puguin conèixer-lo i fer el salt a una formació més extensa. Es tracta d'un curs gratuït de 125 hores, que s'inicia el 10 de febrer, per a inscrits en Garantia Juvenil, en el marc del programa PICE, cofinançat pel Fons Social Europeu.

La formació consta d'una fase troncal, que es realitzarà en la Cambra de Comerç, en la qual es tracten habilitats socials, competències digitals i idiomes; i d'una fase específica que es realitzarà en el Centre de Formació d'Inca, ja que compta amb les instal·lacions adequades per a conèixer la professió.

Per a l'Ajuntament d'Inca, ha destacat el regidor de Treball, Formació i Ocupació, Biel Frontera “la col·laboració entre institucions i agents econòmics i socials del sector de la fusta, és imprescindible per a aconseguir un objectiu estratègic compartit: la inserció laboral. Aquest tipus de col·laboracions és un win-win per a tots els agents que participen, ja que es reforça la xarxa necessària per a possibilitar el millor èxit compartit. És molt positiu que les polítiques actives de treball tinguin en compte, alhora, la realitat del mercat laboral i les demandes i necessitats del sector; en aquest cas, de la fusta i el moble”.

Per part seva, el president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Antoni Mercant, ha volgut destacar que “es torna a posar al servei dels sectors econòmics una de les principals eines de qualificació de joves que gestiona la corporació, el Programa PICE. Amb aquests cursos presentem als joves el mercat laboral que se'ls pot obrir si accedeixen a les professions amb la qualificació necessària”.

Inca elimina tots els contenidors de sol rústic. El municipi ha duplicat la recollida selectiva en el darrer any, passant del 12,2% en 2018 al 27,7% en 2019. L’Ajuntament d’Inca ha decidit donar una passa més per aconseguir millorar la recollida selectiva i retirarà tots els contenidors ubicats a sol rústic. Per aquest motiu, el Consistori va organitzar ahir una reunió en el Museu del Calçat i la Indústria, en la qual la regidora de Serveis, María del Carmen Oses, conjuntament amb els responsables de l’empresa concessionària, varen presentar les novetats a tots els veïns de rústic i varen explicar com funcionarà el sistema de recollida de fems a partir d’ara.

Els contenidors de sol rústic es retiraran abans del 15 de febrer. A partir d’aquest dia, tots els ciutadans que viuen a fora vila hauran de dipositar els residus a les 3 àrees d’aportació que s’han habilitat, les quals estan ubicades a la carretera de Sencelles, al polígon (antiga deixalleria) i a la zona del camí vell de Santa Magdalena (Deixalleria).

Així doncs, els veïns ja poden sol·licitar la targeta de residus i una bonificació en la seva taxa de fems, que s’aplicarà si separen correctament els residus durant tot l’any. De forma paral·lela, per garantir la correcta retirada dels contenidors i la implantació del nou sistema, es reforçarà el servei de neteja i la vigilància, especialment durant les primeres setmanes.

Amb la retirada dels contenidors de sol rústic, finalitza la implantació del nou sistema de recollida de residus a Inca, que es va posar en funcionament de manera progressiva a partir del mes d’agost de 2018. “El nou sistema de recollida està funcionant correctament i de manera progressiva anam incrementant la recollida selectiva”, ha explicat María del Carmen Oses. En aquest sentit, la regidora ha afegit que “tots i totes hem de seguir treballant i fent feina plegats per assolir l’objectiu establert d’arribar a aconseguir que la recollida selectiva ascendeixi al 50%.”

Inca duplica la recollida selectiva en el darrer any. L’Ajuntament d’Inca ha incrementat considerablement la recollida selectiva durant el darrer any, passant del 12,2% en 2018 al 27,7% en 2019. Així, durant el passant any es varen recollir un total de 14.570 tones de residus, de les quals 4.035 eren de selectiva.

Pel que fa a les diferents fraccions, s’han recollit un total de 1.401 tones d’orgànic durant 2019. Aquesta xifra representa un augment de més del 270% respecte a l’any 2018, que es varen recollir 403 tones. D’altra banda, s’ha produït també un increment del 171% en la recollida d’envasos, passant de les 349 tones durant 2018 a les 948 tones durant 2019. A més a més, s’ha produït un augment de la recollida de paper i cartó de 267 tones respecte al 2018 i un increment de la recollida de vidre de 154 tones respecte al 2018.

“Els inquers i les inqueres s’han adaptat mot ràpidament al nou sistema de recollida. Sense la seva dedicació i compromís no estaríem aconseguint incrementar la recollida selectiva i aconseguir aquestes xifres tan positives, que esperam segueixin millorant any rere any”, ha destacat el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado