Tasses d’ocupació de la via pública als bars i restaurants no es cobraran l’any 2021
L’Ajuntament de Felanitx presenta el Pla de reactivació econòmica i social pel municipi en consens amb totes les forces polítiques.
Bonificació fins un 95% en l’impost de construcció per renovar locals comercials, augment de subvencions, implantació mercat digital, promoció comerç local, campanyes dirigides al turisme.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 21/05/2020 - 01:48:00
Prestacions a les persones més vulnerables per la compra d’aliments o productes de primera necessitat. Reforçar el personal de serveis socials. Ajudes al sector cultural, implantar la cultura de les xarxes socials entre la població.

L’Ajuntament de Felanitx presenta el Pla de reactivació econòmica i social pel municipi en consens amb totes les forces polítiques. El pla compta amb 56 mesures distribuïdes en 8 àmbits.

Al pla ‘Felanitx re-acciona’ es desenvolupen més d’una cinquantena de mesures que pretenen reactivar el municipi de Felanitx. Mesures econòmiques que pretenen ajudar a les famílies més desafavorides, garantir que el petit comerç no desaparegui, crear diferents plataformes per promoure l’economia local a més d’incentivar campanyes per reactivar el turisme, la cultura, l’oci i l’esport.

Felanitx pretén arribar a totes les persones que d’una manera o altra han estat afectades per la crisi del coronavirus. Ajudar a l’economia familiar a les petites i mitjanes empreses amb tot el que estigui al seu abast.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat en representació de tota la corporació municipal ha presentat ‘Felanitx re-acciona’ un pla de reactivació econòmica i social per fer front a les conseqüències derivades de la pandèmia del coronavirus.

«El pla, és una fulla de ruta per començar a fer feina, una primera passa que dia a dia s’anirà renovant. Les mesures econòmiques recollides en ell se seguiran estudiant, no estan tancades i si hi ha d’haver modificacions es faran. És un document consensuat amb tots els partits polítics que tenen representació a l’Ajuntament i amb ells continuarem parlant setmanalment per modificar les diferents mesures si escau», ha dit el batle Monserrat.

Destacam algunes de les mesures dins el pla, si ho voleu consultar sencer ho podeu trobar al programa adjunt. Assessorament a la ciutadania referent a quines subvencions, ajudes o bonificacions poden accedir. Tot es farà a través d’un punt d’informació al consistori.

Les tasses d’ocupació de la via pública als bars i restaurants no es cobraran l’any 2021 si el negoci ha abonat la tassa del 2020. No hi haurà taxa pel nous negocis i les paradetes del mercat se'ls suprimirà el cànon. 

Bonificació fins un 95% en l’impost de construcció per renovar locals comercials, augment de subvencions, implantació mercat digital, promoció comerç local, campanyes dirigides al turisme. Fomentar cooperatives de petits productors online.

Prestacions a les persones més vulnerables per la compra d’aliments o productes de primera necessitat. Reforçar el personal de serveis socials. Ajudes al sector cultural, implantar la cultura de les xarxes socials entre la població ja sigui per gaudir de l’oci com de l’esport.

Abastir de fibra òptica a tot el municipi i assegurar l’accés a internet amb equips informàtics als escolars. L’ajuntament de Felanitx pretén arribar a totes les persones que d’una manera o altra han estat afectades per la crisi del coronavirus. Ajudar a l’economia familiar a les petites i mitjanes empreses amb tot el que estigui al seu abast.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo para Felanirx y sus habitantes