Felanitx
Felanitx celebra el IV Consell d'Infants on el medi ambient i la neteja han estat els protagonistes
440 estudiants de cinquè i sisè de primària han fet feina en l'elaboració de propostes de millora al municipi.
felanitx.org 18/06/2021 - 19:19:56

Felanitx celebra el IV Consell d'Infants on el medi ambient i la neteja han estat els protagonistes

440 estudiants de cinquè i sisè de primària han fet feina en l'elaboració de propostes de millora al municipi.

L'Ajuntament de Felanitx a través de l'àrea de serveis socials i educació ha dut a terme el IV consell de la infància amb l'objectiu de recollir les propostes dels infants i donar visibilitat a les seves idees. L'educadora social Violeta Rojas i el responsable de serveis socials, Xisco Coll han estat al capdavant de la preparació d'aquest Consell entre els mesos d'abril i juny amb permanent contacte amb els centres del municipi.

La sala d'actes del Centre Cultural ha estat enguany l'escenari on els 50 alumnes escollits dels centres educatius han detallat i exposat com volen veure el Felanitx del futur. Durant la sessió els participants han manifestat que al municipi es necessiten més zones verdes, més vegetació i arbres, que no hi ha d'haver tanta contaminació, que els responsables polítics han de controlar la neteja perquè la ciutadania deixa molta brutor als contenidors i no està conscienciada.

Aquests estudiants de cinquè i sisè de primària han demanat que els hi agradaria veure més vigilància per part de la policia, que els carrers han d'estar arreglats, que els animals no s'han d'abandonar i qui ho faci ha de ser sancionat. La majoria de grups han coincidit que volen tornar a veure a la gent pel carrer i que no haurien d'anar a comprar a un altre poble o a Ciutat si hi hagués més botigues obertes a tot el municipi.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat en el transcurs de l'acte ha dit "resumiria totes les propostes en un únic punt. El futur de Felanitx passa per estimar el poble i cuidar-lo. El meu compromís és traslladar els acords d'aquest consell de la infància a cada un dels regidors de l'Ajuntament i vetllar que facin feina amb les vostres propostes que tan importants són per voltros com per tots els ciutadans"

Per part seva la regidora de la infància i medi ambient, Catalina Soler davant la petició dels infants de posar més contenidors ha manifestat "l'Ajuntament no posarà més contenidors, però crearà una deixalleria al polígon i es faran àrees d'aportació a Cas Concos, Felanitx i Es Carritxo mentre a Portocolom s'ampliarà el Parc Verd, així controlarem que Felanitx estigui més net i que tots siguem responsables de dur a aquests llocs el que ens fa nosa a casa nostra". Soler, ha proposat als estudiants que el mes de juny de l'any que ve, dia mundial del medi ambient decideixin els alumnes on l'Ajuntament ha de sembrar arbres.

L'Ajuntament ha donat un detall als participants, una motxilla amb l'article 12 de la convenció dels drets dels infants. Els nins i les nines tenim dret a expressar lliurement la nostra opinió i a ser escoltats en els temes que tenguin a veure amb nosaltres.

Al Consell d'Infants han assistit diferents portaveus dels grups a l'Ajuntament com són Miquel Lluís Mestre (BLOC), Damiana Massutí (PSOE), Caterina Ramón (PODEM) i Melanie Mesquida (El PI) a més de la regidora d'educació, Marta Cano. Recordem que Felanitx des de l'any 2018 té el reconeixement de Ciutat Amiga de la Infància i que la participació infantil és un dels seus pilars bàsics.


Reciente
Visto
Comentado