Felanitx
Felanitx recuperarà el jaciment arqueològic Can Roig Nou – Son Maiol
L'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la propietat per adequar i posar en valor el jaciment que es troba al llogaret de Son Mesquida.
felanitx.org 03/08/2021 - 18:14:22

Felanitx recuperarà el jaciment arqueològic Can Roig Nou – Son Maiol

L'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb la propietat per adequar i posar en valor el jaciment que es troba al llogaret de Son Mesquida.

L'Ajuntament de Felanitx ha signat un conveni de col·laboració amb les senyores Maria Julià i Antònia Coll propietàries de la parcel·la, de 900m2, situada a Son Mesquida on es troba el jaciment arqueològic de Can Roig Nou – Son Maiol. El jaciment està inclòs dins el catàleg de patrimoni del municipi de Felanitx amb grau de protecció bé d'interès cultural. L'objectiu és fer tasques d'excavació, restaurar les troballes, condicionar l'accés, senyalitzar-ho i adequar-ho per visites i tallers.

La regidora de patrimoni, Melanie Mesquida ha manifestat «a poc a poc s'està recuperant part dels avantpassats, tenim els closos que any rere any fan campanya d'excavació, els rossells i ara una passa més a Can Roig Nou. Hem de valorar el nostre patrimoni i des de les institucions farem tot el possible per conservar indrets com aquest».

Tant a l'Ajuntament com a la propietat els interessa conservar aquest espai i que la ciutadania conegui el patrimoni existent al municipi bé sigui amb actuacions a través de subvencions públiques, privades o recursos propis.

Mitjançant aquest conveni, la propietat es compromet a la cessió temporal durant un termini de quatre anys, prorrogables a quatre més per poder dur a terme el projecte de recuperació i, en tot cas, les tasques de gestió per realçar-ho, garantir la seva conservació i que el públic el pugui visitar. La propietat en obrir-se les visites pactarà les condicions de l'entrada a la parcel·la on s'ubica el jaciment per tal de garantir el dret a la propietat privada.

Es crearà una comissió de seguiment formada per representants de cadascuna de les parts, dues designades per l'Ajuntament (batle i regidor/a patrimoni) i dues de la propietat.

 

Reciente
Visto
Comentado