L’Ajuntament de Felanitx ha decidit enguany suspendre el 95 per cent de les activitats
Felanitx suspèn les Festes de Sant Agustí 2020 ni verbenes, ni cosso, ni cap tipus de celebració que faci crida a aglomeracions, tan sols sortiran els cavallets per continuar amb la tradició
La regidora de festes, Damiana Massutí ha manifestat: «És una decisió que no ens agrada però la salut dels ciutadans va per davant qualsevol celebració. Tindrem temps altres anys de poder fer unes festes com deu mana.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 22/07/2020 - 06:43:00
El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat: «Hem tingut unes festes de Sant Jaume a Portocolom on els actes que s’havien programat s’han hagut de suspendre dia sí, dia també., per qüestions òbvies.

Felanitx suspèn les Festes de Sant Agustí 2020. Ni verbenes, ni cosso ni cap tipus de celebració que faci crida a aglomeracions, tan sols sortiran els cavallets per continuar amb la tradició ben igual que s’ha fet per Santa Margalida. L’Ajuntament de Felanitx ha decidit enguany suspendre el 95 per cent de les activitats que anualment se celebraven per les festes de Sant Agustí. L’evolució de la pandèmia del coronavirus ha fet prendre aquesta decisió a l’equip de govern municipal. L’únic objectiu és evitar que hi hagi més contagis al municipi.

Des del consistori apunten que dia 21 d’agost inici, en un any normal de les festes, sí que s’inauguraran les diferents exposicions al centre cultural. Pel tema del pregó es preveu fer un petit detall amb el pregoner d’enguany a través d’un video que s’emetria a través de les xarxes, o si es pot fer algun parlament a la casa de cultura amb un aforament limitat o dins l’església de Sant Miquel com escenari més ampla i on el límit de persones podria ser una mica més ampli.

Per les festes s’havien preparat tres programes diferents, un on actuava El Barrio, Los Inhumanos, Xavi Canyelles o Damaris Gelabert. Altra opció era Luis Piedrahita, Pablo López, Amaral, festa per nins amb el Cantajuegos.

Després només hi haurà la revetlla de Sant Agustí, dia 27 d’agost es faran les completes i el tradicional ball dels cavallets. L’endemà dia 28 d’agost, dia del Sant, es repetirà el mateix procés, l’ofici a migdia amb els ball dels cavallets. No hi haurà verbenes, concert de la banda de música, festes de carrer, amollada de coets, ball popular, fira nocturna, festa infantil ni celebració del cosso a la sortida de la missa del dia 28 d’agost. Per suposat tampoc s’autoritzarà cap tipus de festa alternativa a la via pública organitzada pels bars del poble.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat: «Hem tingut unes festes de Sant Jaume a Portocolom on els actes que s’havien programat s’han hagut de suspendre dia sí, dia també., per qüestions òbvies. Primer de tot volem evitar contagis, ja no basten les mascaretes perquè unes festes són pràcticament incontrolables, a més no volem crear expectatives a la ciutadania i haver de suspendre uns actes que avui poden ser viables i demà no»

La regidora de festes, Damiana Massutí ha manifestat: «És una decisió que no ens agrada però la salut dels ciutadans va per davant qualsevol celebració. Tindrem temps altres anys de poder fer unes festes com deu mana. Com a regidora de festes, enguany ha estat complicat poder elaborar un programa, hem estat fent feina en diferents opcions i no ens volem arriscar a que per un acte multitudinari on la gent fa efecte crida per si mateixa per les ganes de sortir i pugui haver un brot greu al nostre municipi»

El regidor de cultura, Xisco Duarte ha dit: «Hem de continuar fent costat a la cultura, per això hem deixat alguns actes que es podran fer amb un aforament molt reduït, això sí hem de poder-la gaudir en les millors condicions i complint els paràmetres sanitaris. És una decisió difícil i mes a l'època de més festes al municipi». Aquest 2020 toca apel·lar a la responsabilitat institucional i ser prudents, esperem que el Sant Agustí 2021 es pugui celebrar sense cap càrrega viral.

Per les festes s’havien preparat tres programes diferents, un on actuava El Barrio, Los Inhumanos, Xavi Canyelles o Damaris Gelabert. Altra opció era Luis Piedrahita, Pablo López, Amaral, festa per nins amb el Cantajuegos i algun altra artista de renom internacional que s’espera poder anunciar l’any que ve. La tercera opció era només fer una única festa el dia 28 d’agost amb grups de Felanitx distribuïts per diferents punts.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado