STEI Intersindical
El Congrés d’STEs rebutja les “lleis de concòrdia” impulsades pel PP i Vox
Pretenen blanquejar la repressió i brutalitat de la Dictadura franquista
sindicat.steiintersindical 17/04/2024 - 12:19:28

El Congrés d’STEs rebutja les “lleis de concòrdia” impulsades pel PP i Vox

Pretenen blanquejar la repressió i brutalitat de la Dictadura franquista

El Congrés d’STES, integrat per 14 delegacions de diferents comunitats autònomes de l’estat i del qual forma part l’STEI Intersindical, celebrat a Valladolid aquests darrers dies, va aprovar per unanimitat una resolució de rebuig a la proposició de “lleis de concòrdia” impulsades per PP I Vox a diferents territoris de l’estat. Aquesta iniciativa pretén derogar la Llei de Memòria Històrica, un fet que constitueix un atac frontal a la memòria democràtica i una manipulació flagrant de la història recent.

La resolució denuncia que es tracta d’una revisió involucionista de les lleis que PP i Vox volen imposar allà on governen i en demana la paralització, ja que només cerquen una vegada més el silenci i l’oblit.

El ple del Congrés ha manifestat que aquestes iniciatives són inadmissibles per diferents motius: perquè deroguen el reconeixement a les víctimes del franquisme sense cap justificació, pretenen revertir les febles mesures de memòria democràtica implementades, amaguen la brutalitat del règim franquista mentre equiparen la II República amb la Dictadura i la Transició i, finalment, tenen la intenció de fer callar la veritat en impedir l’accés a informació sobre les víctimes i el procés de recuperació.

L’STEI Intersindical i la Confederació d’STEs defensen que la concòrdia vertadera no es legisla sinó que es construeix a través del reconeixement de la veritat, la justícia i la reparació; i que cal obrir un judici als crims del franquisme i garantir el dret a la memòria de les víctimes. No és admissible que es reescrigui la història ni tampoc que s'oblidi el patiment de milers de persones.

La resolució acaba exigint a PP i Vox que abandonin aquesta iniciativa i es comprometin amb la veritat, la justícia i la reparació. La memòria de les víctimes del franquisme no es pot silenciar. La lleis de memòria democràtica no cerquen jutjar els repressors sinó reparar el mal causat a les víctimes i garantir que mai més es tornin a repetir atrocitats com les del franquisme; i tothom té dret a conèixer el passat, sense manipulacions.

Finalment, anima la ciutadania a mobilitzar-se en defensa de la memòria democràtica.

 

Reciente
Visto
Comentado