EL PI DEBAT POLÍTICA GENERAL CIM
Salas: “Senyor Galmés, deixi la ultradreta de VOX i pacti amb El Pi”
El portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha retret a l’equip de govern les picabaralles entre ells i la falta de rumb.
elpi.com 27/06/2024 - 14:02:34

Salas: “Senyor Galmés, deixi la ultradreta de VOX i pacti amb El Pi”

El portaveu d’El Pi al Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha retret a l’equip de govern les picabaralles entre ells i la falta de rumb.

El portaveu d’El PI-PROPOSTA PER LES ILLES BALEARSen el Consell de Mallorca, Antoni Salas, ha oferit al Partit Popular un pacte per arraconar l’extrema dreta. “Venguin al centre i cerquin amb nosaltres l’equilibri que necessita Mallorca i que vostès i el seu equip no tenen, ja que van acompanyats de la ultradreta”, ha recordat Salas.

El portaveu d’El Pi ha insistit que “en un any no han fet res: només anuncis. Vostè senyor Galmés es va presentar com el gran desembossador de Mallorca, i Mallorca continua embossada”, assegura Salas. “No ha fet res de res”.

A més, ens trobam una societat rebentada. Ens han deixat créixer sense importar-los si culturalment i socialment estàvem preparats per assumir i integrar tanta gent en tan poc temps”, explica el conseller. “Amb vostès impera la política de la improvisació i veim que vostè, no té un projecte per Mallorca. No tenen cap projecte que tengui l’equilibri com a centre de tot, que contempli la insularitat i la manera de pal·liar els seus efectes. Necessitam un equilibri entre protecció del medi ambient i l’activitat econòmica”.

Salas ha demanat al president que actuí. “Va anunciar la desaparició del carril Bus-VAO, han anunciat rondes, han anunciat nous aparcaments, el tram 1 del segon Cinturó… però no han fet res. Paraules”. El portaveu també recorda que necessiten els doblers del conveni de carreteres “Pareix mentida que siguin tant closques i els costi tant fer entendre a Madrid que som Illes”.

Nosaltres ja xerràvem d’eliminar places obsoletes, d’apostar per la qualitat i no per la quantitat, de potenciar el dinamisme pel sector turístic permetent l’intercanvi de places”, assegura. A més, Salas ha demanat que les institucions siguin més dinàmiques, àgils i clares.

També necessitam mesures perquè tots els municipis de Mallorca tenguin l’aigua potable que necessiten els seus veïnats, sigui una xarxa insular d’aigua o amb l’ampliació de les dessaladores”, explica. “També necessitam ser autosuficients amb energia i potenciar el reciclatge i una economia lògica: els nostres padrins no deixaven que es perdés res perquè tenien clar que no hi ha un tot que no s’acabi, ni un poc que no basti”.

Estam perdent la nostra essència iens estan transformant en una societat franquícia. Han aconseguit arraconar el comerç de proximitat i el producte local”, assegura Salas. “Tant el PP, com VOX, com el PSOE, no han volgut combatre per no anar en contra de la uniformitat que imposa l’Estat”.

Salas ha remarcat que “s’ha de continuar amb la creació de noves places de residències i centres de dia, ha fet un clam perquè els menors no siguin moneda política, a continuar les polítiques contra la violència masclista i a no fer anques enrere en polítiques d’igualtat o LGTBIQ+. En els drets i en la dignitat de les persones ni una passa enrere”.

Vostès són ostatges de VOX. No fan una aposta ferma i decidida per la llengua i la cultura de Mallorca. Perquè sempre han hagut de comptar amb els vots de l’oposició per tirar endavant les seves propostes en matèria de llengua”, assegura Salas. “I en qüestió de patrimoni que han fet? Res, s’apunten al carro duguent una moció del retorn dels Caps de Bou de Costitx o deixen que els molins caiguin a troços”, assegura Salas que ha recordat que “si arreglam 3 molins cada d’any en 100 anys només n’haurem fet 300”.

A més, el conseller ha aprofitat per recordar totes les picabaralles que existeixen entre el PP i VOX: “la creació d’un recinte firal a la part forana per damunt de la consellera, l’emprenyada del vicepresident el dia de la família, els insults a fills adoptius o sentir parlar de la Guerra Civil com ‘la ‘última cruzada de liberación nacional’ sense penalització del President”, recorda Salas.

Abandoni el pacte amb VOX i pacti amb El Pi. L’ajudarem a trobar els consensos necessaris amb totes les forces polítiques i a trobar solucions als problemes estructurals com la sobrepoblació, la manca d’habitatge o la falta de recursos”, ha explicat el conseller.

Li oferim la garantia que amb nosaltres la nostra terra continuarà amb la nostra essència, els nostres costums i les oportunitats de prosperitat que ha oferit Mallorca als seus fills i filles durant generacions”, assegura el conseller.

Per acabar, Salas ha recordat que “encara queden 3 anys de legislatura, pensi amb la nostra oferta i abandoni l’extremisme de la ultradreta”.

 

Reciente
Visto
Comentado