Felanitx
Felanitx celebrarà el dia de l’Orgull amb una desfilada, una revetla i una exposició dels 40 anys de lluita LGTBI
L’artista felanitxer, Jaume Canet, serà l’encarregat de fer la Crida el pròxim divendres cinc de juliol.
felanitx.org 28/06/2024 - 15:49:29

Felanitx celebrarà el dia de l’Orgull amb una desfilada, una revetla i una exposició dels 40 anys de lluita LGTBI

L’artista felanitxer, Jaume Canet, serà l’encarregat de fer la Crida el pròxim divendres cinc de juliol

Coincidint amb el 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGBTIQ+, l'Ajuntament de Felanitx ha presentat els actes prevists per a la celebració d'aquesta jornada en el municipi. Aquest any serà el cap de setmana del divendres 5 de juliol i dissabte dia 6 quan es faran els actes centrals d'aquesta reivindicació de l'orgull.

La batlessa de Felanitx, Catalina Soler, la regidora d'Igualtat, Marina Obrador i els organitzadors dels actes Albert Iglesias i Jaume Canet han estat qui han fet la presentació de les propostes d'aquest any.

Soler ha explicat que "per segon any consecutiu organitzam un dia de l'Orgull per visualitzar que tothom estimi com vulgui. Els valors del respecte, de l'estimació i la llibertat són valors que actualment es posen en qüestió i els que estam al capdavant de les institucions polítiques, com a imatge cap a la ciutadania que som hem d'abanderar el respecte, la llibertat i d'estimar. Si ens estimam ens respectarem més i a la vegada aconseguirem una societat millor".

Marina Obrador, ha volgut destacar "la importància de l'àmbit educatiu per aquests tipus de reivindicacions, ja que els infants són el punt de partida per tenir una societat en llibertat i igualtat".

Per la seva banda, Iglesias i Canet han explicat el desenvolupament dels actes del pròxim divendres i dissabte.

Actes

L’inici de la proposta serà el divendres dia 5 a les 19 hores amb una desfilada que s’iniciarà a la plaça Constitució, davant l’Ajuntament de Felanitx i recorrerà cap a la zona de s’Arraval diferents carrers fins a l’arribada a la plaça de sa Font de Santa Margalida on tendrà lloc, a les 20.30 hores la Crida a càrrec de Jaume Canet.

Tot seguit, la vetlada continuarà amb les actuacions de Rosita Forsale, Lolita Khaos, Mystica Vileila, La Prohibida i Sor Estiércol.

Dissabte dia sis a les 11 del matí i a les Portasses de l’Hospici tendrà lloc la inauguració de l’exposició col·lectiva “40 anys de lluita LGTBI”. A més hi haurà la performance a càrrec de Dani Garcia, Camaleón.

Després s’ha previst un vermut per a tots els assistents.

 

Reciente
Visto
Comentado