Explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Antonia Triguero.
La Policia Local d’Inca impulsa una campanya de sensibilització sobre el bon ús de les places d’estacionament reservades a persones amb diversitat funcional
Així doncs, durant aquestes setmanes els agents duran a terme diferents actuacions d’informació, difusió, vigilància i control, en el marc d’aquesta iniciativa.
AGENCIA MANACORNOTICIAS 17/05/2024 - 03:30:00
Per desgràcia, avui dia són moltes les persones que habitualment utilitzen les zones reservades d’estacionament per aparcar el seu vehicle, sense tenir en compte les molèsties que això pot ocasionar als usuaris

La Policia Local d’Inca impulsa una campanya de sensibilització sobre el bon ús de les places d’estacionament reservades a persones amb diversitat funcional. Sota el lema «No estacionis el civisme» es desenvolupen diferents accions de conscienciació amb la finalitat de posar de manifest que cap excusa és vàlida per aparcar en aquests espais, ja que dificultes la mobilitat de les persones amb mobilitat reduïda.

La Policia Local d’Inca ha posat en marxa la campanya “No estacionis el civisme” amb la finalitat de conscienciar a la població sobre la necessitat de respectar l’ús correcte de les places d’estacionament reservades per a persones amb diversitat funcional. Així doncs, durant aquestes setmanes els agents duran a terme diferents actuacions d’informació, difusió, vigilància i control, en el marc d’aquesta iniciativa.

150 zones blaves reservades per a persones amb mobilitat reduïda, la majoria d’elles sol·licitades pels usuaris. De fet, aquesta campanya s’ha impulsat a petició dels usuaris i les associacions.

«Per desgràcia, avui dia són moltes les persones que habitualment utilitzen les zones reservades d’estacionament per aparcar el seu vehicle, sense tenir en compte les molèsties que això pot ocasionar als usuaris. Per tant, amb aquesta campanya volen conscienciar sobre la importància de respectar les normes i potenciar el civisme entre els inquers i les inqueres», explica la regidora de Seguretat Ciutadana, Antonia Triguero.

D’aquesta manera, la campanya “No estacionis el civisme” neix amb l’objectiu de controlar el bon ús de les zones d’estacionament per a persones amb diversitat funcional i conèixer les queixes i suggeriments de les persones que habitualment utilitzen aquests espais, així com detectar si és necessari crear noves places.

De forma paral·lela, aquesta iniciativa permetrà també donar a conèixer la normativa vigent en matèria de trànsit, fomentar hàbits de conducta responsables i conscienciar a tots els usuaris de la importància de posar-se en la pell de les altres persones, especialment d’aquells que necessiten fer servir aquests espais d’aparcament.

Per tant, es posa de manifest que no hi ha excuses vàlides per justificar la falta de civisme. Les persones que habitualment utilitzen les places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda es disculpin al·legat que «només són 5 minuts», «no m’havia fixat», «ha estat un moment per comprar el pa»...

En aquest sentit, des dels perfils a xarxes socials de Policia Local s’han compartit vídeos que mostren les dificultats que es troben diàriament les persones amb diversitat funcional per arribar al seu destí, ja que en moltes ocasions les zones reservades d’estacionament estan ocupades. Tot això amb l’objectiu d’impulsar el civisme i sensibilitzar a la ciutadania sobre la problemàtica.

Finalment, cal destacar que des de la Policia Local s’ha realitzat prèviament una revisió de totes les targetes d’estacionament per a persones amb discapacitat que hi ha actives al municipi per tal de garantir que totes estan vigents i no es fa un ús fraudulent d’elles. Al municipi d’Inca, actualment hi ha aproximadament 150 zones blaves reservades per a persones amb mobilitat reduïda, la majoria d’elles sol·licitades pels usuaris. De fet, aquesta campanya s’ha impulsat a petició dels usuaris i les associacions.

¿Te ha parecido interesante la noticia?

 Sí  No
Reciente
Visto
Comentado


1
1
Manuel Rosas Serra
Positivo Ojalá cunda el ejemplo