Santanyí
El ple municipal aprova el Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Santanyí 2018 - 2022
Es tracta d’un projecte per fomentar i consolidar la participació dels menors en la presa de decisions sobre la planificació i desenvolupament del municipi.
ajsantanyi.net 15/08/2018 - 09:30:14

El ple municipal aprova el Pla Local de la Infància i l’Adolescència de Santanyí 2018 - 2022

Es tracta d’un projecte per fomentar i consolidar la participació dels menors en la presa de decisions sobre la planificació i desenvolupament del municipi

La sessió plenària celebrada avui dimarts 14 d’agost a la sala d’actes de l’Ajuntament de Santanyí ha servit per aprovar un dels projectes més importants de la regidoria de Participació Ciutadana: el Pla Local de la Infància i l’Adolescència 2018 – 2020. Aquest pla neix de la necessita d’engrescar i consolidar la participació dels nins i nines del municipi perquè la seva veu segui escoltada en l’àmbit públic, i que les decisions que prenguin siguin respectades a l’hora d’emprendre accions presents i futures. Cal recordar que l’any 2014 Santanyí va ser Declarada Ciutat Amiga de la Infància per UNICEF, tot i que des del 2011 ja es va signar el Pacte per la Infància. Dues passes per implicar als al·lots en el desenvolupament del seu poble.

El pla aprovat per unanimitat avui pel ple de Santanyí implica que durant els pròxims quatre anys es faci una “política de infància” en la qual els menors siguin els protagonistes i es tractin assumptes que a ells els interessin i no només els que és considerat important pels adults. Així, l’Ajuntament fa una aposta estratègica per situar la infància com a prioritat en l’agenda política del poble. Segons les dades d’empadronament de Santanyí, al 2017 hi havia 2.272 persones menors de 18 anys al municipi, el que suposa un 19% de la població.

A més, a la sessió plenària també s’ha formalitzat la cessió definitiva per part de l’Ajuntament de Santanyí al Consell de Mallorca dels solars per fer la nova rotonda a l’entrada de s’Alqueria Blanca. Cal recordar que aquesta nova rotonda se situarà a l’encreuament del Camí de sa Teulera, i ha de ser el punt d’on partirà la futura ronda de circumval·lació del poble.

També s’ha aprovat una moció del Partit Popular de condemna i rebuig a qualsevol acte de violència masclista, i mostrar la solidaritat i respecte per part de l’Ajuntament a totes les dones que l’hagin patida. La moció també afirma que no es comparteix la sentència dictada per l’Audiència Provincial de Navarra contra “La Manada”.

 

Reciente
Visto
Comentado