Santanyí
El projecte SICTED de qualitat turística compleix deu anys al municipi de Santanyí amb 40 adscrits
El port de Cala d’Or ha acollit l’acte de lliurament dels diplomes als establiments del municipi de Santanyí que s’han compromès amb la millora de la qualitat de les destinacions.
ajsantanyi.net 23/03/2024 - 07:03:16

El projecte SICTED de qualitat turística compleix deu anys al municipi de Santanyí amb 40 adscrits

El port de Cala d’Or ha acollit l’acte de lliurament dels diplomes als establiments del municipi de Santanyí que s’han compromès amb la millora de la qualitat de les destinacions. Precisament enguany es compleixen al terme els deu anys de la posada en marxa d’aquest projecte promogut per la Secretaria d’Estat de Turisme, que compta amb el suport de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. A l’acte, a més de la batlessa de Santanyí, Maria Pons, i el regidor de Turisme, Rafael Batle, hi ha assistit el President del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, impulsor de la implantació de SICTED al municipi quan era el batle.

Actualment, hi ha 40 establiments i entitats adherits, tot i que l’any 2013, quan es va començar a fer feina amb el projecte, només eren quatre. Les empreses que se sumen al SICTED ho fan amb l’objectiu de millorar l’experiència del turista, millorar la qualitat dels seus serveis i garantir la qualitat de l’atenció que donen.

En un primer moment, els negocis que s’hi van adscriure eren hotels de la zona de Cala d’Or, però amb les noves convocatòries s’hi han sumat restaurants i d’altres serveis. De fet, segons ha explicat el regidor de Turisme de Santanyí, Rafael Batle, “el primer any només van ser quatre els hotels que es van decidir per fer feina per aquest camí, i ara ja són quaranta entre hotelers, restauradors i altres activitats. De fet, les Oficines de Turisme municipals, la Policia Local de Santanyí, i algunes platges ja han obtingut el certificat”.

L’obtenció del certificat “Destinos-SICTED” suposa assumir una metodologia que atorga un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat d’una destinacióAjuntament de Santanyí turística, amb una nova concepció per als resultats assolits, enfocats a aconseguir una millora continuada i una actitud de recuperació i de valorar els recursos i l’espai disponible.

Segons ha assegurat la batlessa de Santanyí, Maria Pons, “que tants de negocis del nostre terme s’adscriguin a aquest tipus de certificacions, ve a demostrar l’esforç que es fa al municipi de Santanyí per oferir els millors serveis possibles a tots els qui ens visiten. Des de l’Ajuntament cada any s’inverteix perquè les nostres platges i zones turístiques estiguin al dia en tot el que sigui qualitat i excel·lència turística. Però sense l’esforç que fan els hotels, els restaurants i tots aquells que ofereixen serveis a qui ens visita, no seria possible que Santanyí fos la referència que és ara en el turisme de Mallorca”.

 

Reciente
Visto
Comentado