El PI
El Pi proposa que els veïnats puguin anar a recollir llenya a les finques públiques afectades per na Juliette
Una proposta d’El Pi Selva que va sortir endavant amb el suport de tot el consistori la setmana passada.
el-pi.com 25/03/2024 - 19:17:10

El Pi proposa que els veïnats puguin anar a recollir llenya a les finques públiques afectades per na Juliette

Una proposta d’El Pi Selva que va sortir endavant amb el suport de tot el consistori la setmana passada

El PI-Proposta per les Illesha presentat una moció als ajuntaments on té representació perquè els veïnats de cada municipi puguin anar a cercar llenya seca d’arbres caiguts per la borrasca Juliette, que puguin anar a trossejar i retirar llenya per consum propi de les finques públiques. “Fa un any de Julietee, tenim milers d’arbres caiguts i el govern no dona a bastament per retirar-la. Per això creim que aquesta és una bona solució”, explica el portaveu del Consell de Mallorca, Antoni Salas.

Per això s’ha d’implicar la conselleria d’Agricultura i Medi Natural i que, conjuntament amb cada ajuntament, faciliti aquesta tasca. Per una banda, s’ajuda l’administració a netejar la garriga i el desastre natural d’arbres tomats que va deixar Julietee i, per altra, es dona un ús a una llenya que ara mateix no s’està utilitzant”, explica.

La regidora d’El Pi Selva, Joana Maria Coll, ara a l’oposició, va presentar aquesta moció la setmana passada i va obtenir tot el suport de l’ajuntament. “Hi ha munts de llenya, arbres trossejats devora el camí i molts d’arbres caiguts enmig de la garriga. Els efectius de l’IBANAT i la Conselleria no poden assumir tota aquesta càrrega de feina, l’estiu està aquí i el risc d’incendi és molt alt. Per això, vàrem pensar que aquesta seria una bona mesura”, assegura Coll.

Fa uns dies vàrem dur a ple la proposta i, per la nostra sorpresa, totes les forces de Selva la votaren a favor”, explica la regidora. “El que demanam ara és que l’ajuntament faci les passes pertinents per fer-ho com més aviat millor. Farem neta la garriga, lluitarem contra el risc d’incendi i, a la vegada, els veïnats es podran beneficiar i tenir llenya pel pròxim hivern”, insisteix Coll.

Recordem que el febrer del 2023 la tempesta Juliette va impactar a la Serra de Tramuntana i a diferents indrets de Mallorca. Va afectar especialment les comarques del Raiguer, el Pla i Llevant, i es calcula que unes 15.000 hectàrees forestals varen quedar afectades.

 

Reciente
Visto
Comentado